Tid til at hjælpe jeres kunder med professionelt WiFi?

”Godt WiFi kræver mere end høj hastigheds internet og en god router”

 

I året hvor en sikker, hurtig og stabil internetforbindelse, er gået fra at være vigtig, til at være livsnødvendigt, kæmper mange stadig med at få en god WiFi dækning på deres nye arbejdsplads, i hjemmet. Udover der konstant kommer flere apparater der har behov for WiFi, alt fra robotstøvsugere til streaming højtalere, har pandemien også gjort det nødvendigt, at hvert individ i hustanden har behov for at kunne være på Zoom, Teams eller lignende samtidigt. Det blevet mere tydeligt hvor god (eller dårlig) en internetforbindelse man har, når alle er hjemme.

 

En ting er sikkert, dårlig WiFi er et problem, som skal løses med det samme. En naturlig løsning er at opgradere sin internetforbindelse. Mange bliver desværre skuffet, når de ikke oplever en forbedring af deres WiFi forbindelse efter opgraderingen. Så er det godt at det lokale supermarked har åbent, og man kan købe sig en ny WiFi router i stedet for den man købte sidste år. Igen kan man blive skuffet over at der ikke er en mærkbar forbedring i WiFi signalet og hastigheden. Desværre er WiFi blevet markedsført som noget der er så nemt, at alle kan finde ud af det og en del af skylden er udbydernes.

 

Hvor internetudbydere, antenne- og boligforeninger er gode til at levere hurtigt internet til stikdåsen er kunden overladt til sig selv, når det gælder WiFi. Det kan godt være at operatøren har sendt en WiFi router med og hjælper med opsætning, men det er langt fra det samme som at få et godt dækkende og kraftigt WiFi signal. Som operatør, har man muligheden for virkeligt at hjælpe kunden ved at tilbyde en professionelt WiFi løsning.

 

 

WiFi Signal kvalitet

Et godt og kraftigt WiFi netværk, kræver selvfølgelig en hurtig internetforbindelse og en WiFi router af høj kvalitet, men mange forbrugere oplever alligevel dårligt signal og manglende dækning. Selvom man skulle investere i en WiFi extender, er det ofte tilfældet at forbrugeren oplever døde zoner uden WiFi dækning selv i små boliger. WiFi signalet bliver desværre effektivt dæmpet af mure, spejle, fladskærme og andre ting vi omgiver os med.

 

 

En WiFi extender skal installeres med omhu. Hvis den placeres et forkert sted kan den ødelægge mere end den gavner. Alle WiFI enheder kæmper om de samme frekvensbånd ved at skifte kanaler og skrue op og ned for sendestyrken. Det svarer lidt til at tale i munden på hinanden og råbe højere for at blive hørt. Sammenlagt er der alt for mange WiFi enheder og WiFi signaler i f.eks en boligblok og det ødelægger signalet for alle. Værste scenarie, er når en forbruger har fundet ud af at man kan skrue op for sendestyrken på en router/Access point. Lad være med det, der er helt klare lovmæssige regler for dette. Hvis vi alle overholder disse regler vil mange problemer forsvinde. At skrue op for sendestyrken gør bare at enheden støjer unødigt hos naboer. Når vi taler om signal styrker i et trådløst netværk, gælder det om at sende med så lille en effekt som muligt og alligevel kunne opnå max performance. Flere Access Points kan evt hjælpe. Man kan populært sige at et Access Points antenne skal have en lille mund og nogle store ører. Altså ikke sende kraftigt men lytte på svagere signaler.

 

Specielt 2,4Ghz båndet er godt fyldt op med routersnak og selvom de nyeste router standarder også kan udnytte 5Ghz båndet, er det ikke uden problemer. Jo højere man går op i frekvens, jo sværere bliver det for signalet at trænge igennem vægge og andre forhindringer. En gipsvæg vil typisk reducere WiFi signalet med 50% og murede vægge endnu mere.

 

 

 

Oprettet d.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar