Grandstream MESH

Trådløs MESH netværk er en trådløs udvidelse af et kablet net, hvor man med en eller flere Access Punkter kan udvide dækningen.  

 

Fordelen ved at have kablet Access Punkter er at man opnår en høj sikkerhed, og høj båndbredde. En ulempe kan være øget omkostninger til kabel træk.

 

Ved at bruge MESH, kan man hurtigt udvide dækningen hvilket kan gøres efter behov, ved at tilføje eller fjerne Access Punkter.

 

Et typisk MESH Netværk kan se ud som følgender:


CAP

Centralt Access Punkt som er kablet, og som er programmeret som master.

RE

Access Punkt som udvider dækningen, ved at bruge et trådløst link.

STA

Trådløse enheder

 

Placering af enheder
Følgende skal du være opmærksom på når du planlægge et MESH Netværk

  1. De to Access Punkter skal kunne se hinanden, og der må ikke være forhindringer imellem dem
  2. Det anbefales at Access punkterne ikke er monteret højere end 4 meter for at forhindre forstyrrelser af andre perifere Access Punkter
  3. Hvert Access Punkt skal være inden for rækkevidde af hinanden

 

GWN 7600 GWN 7610 GWN 7610LR
max. 165m max. 750m max. 300 m

 

Planlægning
MESH netværksteknologi fokuserer mere på at sikre stor dækning, snarere end kapacitet. Derfor er det ikke egnet som løsning til mange brugere på sammen til med høje krav til båndbredde. I sådanne tilfælde anbefales det at bruge kablet enheder.
Det anbefales også, at der ikke monteret mere en 3 Access Punkter i MESH efter hinanden, da det vil overbelaste linket mellem de første to link.

 

 

MESH performance
MESH kanalvalg: For at opnå høj båndbredde og bedre brugeroplevelse, er 5 Ghz kanaler bedretil MESH link. På GWN Access Punkter er MESH på 5 Ghz radioen aktiveret som standard. Hvis du skal bruge 2,4 GHz MESH linket, skal dette ændres manuelt.

 

Det er også muligt at bruge både 2,4 og 5 Ghz som link mellem MESH enheder på Grandstream.

 

Valg af kanalbredde: Hvis 5G-bånd er valgt, anbefales det at bruge HT40-tilstand eller HT80 til give højere hastigheder. 2.4G anbefales ikke på grund af kanalinterferensen.

 

MESH link med HT40 båndbredde kan maximalt give en båndbredde på 180Mbps til en enhed (computer, mobil telefon, tablet m.m.)

 

Du kan læse mere om Grandstream MESH her http://www.grandstream.com/sites/default/files/Resources/GWN76XX_Mesh_Network.pdf
 

Oprettet d. under Grandstream


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar